De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (2023)

Klik hier voor een samenvatting van de top 30 films op HBO Max

In het kort: de 30 beste films op HBO Max

Geen idee wat je moet kijken? Wij zetten de 30 beste films die je kunt vinden op HBO Max op een rijtje. We hebben gekeken naar verschillende genres, dus er zit gegarandeerd iets naar jouw smaak tussen. De films zijn gesorteerd op alfabetische volgorde. Dit zijn alvast de eerste tien:

 1. 300
 2. American History X
 3. Batman: The Dark Knight + The Batman
 4. Charlie & The Chocolate Factory
 5. Crazy, Stupid, Love.
 6. Dune
 7. Dunkirk
 8. Harry Potter en Fantastic Beasts (ook Harry Potter-reünie)
 9. I, Daniel Blake
 10. Inception

Een enkeling van de top 30 is niet beschikbaar op de Nederlandse HBO Max. Je hebt hiervoor een VPN nodig. Wij raden in deze gevallen NordVPN aan.

NordVPN

Aanbieding

Tijdelijk €2,99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement

Bezoek NordVPN

Lees het artikel hieronder om onze volledige top 30 te zien.

Sinds maart 2022 is HBO Max ook in Nederland beschikbaar. De dienst is een mooie aanvulling op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney Plus. We kunnen ons voorstellen dat je bij deze streamingdienst door het bos (het enorme aanbod) de bomen (leuke en goede films) niet meer ziet. Daarom hebben we een lijstje met films samengesteld die op dit moment op HBO Max te zien zijn. Alvast veel kijkplezier!

De 30 beste films op HBO Max

Hoewel HBO Max nog maar recent in Nederland beschikbaar is, heeft de dienst al veel abonnees binnen weten te halen. Het platform heeft de rechten in handen van populaire series als Friends en Game of Thrones. Ook het ruime aanbod aan films heeft ongetwijfeld fans naar HBO Max gelokt. Meerdere films op deze streamingdienst hebben zelfs Oscars gewonnen. We hebben een lijstje gemaakt met dertig films die op dit moment op het platform te zien zijn, en die volgens ons de moeite waard zijn. Je zult zien dat de streamingdienst voor ieder wat wils heeft. Zo kijk je altijd wat van het genre waar je op dat moment zin in hebt. Ben je toch meer een liefhebber van series? Ook van de beste series op HBO Max hebben we een top 30 gemaakt!

Let op: dankzij het fluctuerende aanbod van HBO Max kan het zijn dat een enkele films niet langer bij de dienst te zien zijn. We doen ons best om deze lijst up-to-date te houden.

1. 300

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (2)

De film 300 gaat over de Slag bij Thermopylae in het jaar 480 voor Christus. Koning Leonidas van Sparta vecht samen met 300 Spartanen tegen de Perzische koning Xerxes en zijn enorme leger. Deze slag staat bekend als een onmogelijk gevecht gezien het verschil in aantallen. 300 is gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal van Frank Miller en dit is ook terug te zien in de vormgeving van deze klassieker.

SpecificatiesToelichting
Genre:Actie/oorlog
Cast:Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham, Dominic West, Vincent Regan

2. American History X

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (3)

American History X gaat over Derek Vinyard, een neonazi die na een moord in de gevangenis terechtkomt. Hier veranderen zijn waarden en na zijn tijd in de cel probeert hij zijn leven te beteren. Een van zijn voornaamste doelen is zijn broertje ervan te weerhouden in zijn voetstappen te treden. Dit is een ingewikkelde taak, aangezien hij zijn broertje jarenlang met zijn racistische ideeën heeft beïnvloed. Een ingrijpende film met een knap staaltje acteerwerk van Edward Norton!

SpecificatiesToelichting
Genre:Misdaad/drama
Cast:Edward Norton, Edward Furlong, Fairuza Balk, Stacy Keach, Elliott Gould, Avery Brooks, Beverly D’Angelo

3. Batman: The Dark Knight + The Batman

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (4)

Goed nieuws voor Batman fans: HBO Max heeft een ruim aanbod aan Batman-films. Ook de bekendste – The Dark Knight en de recent uitgekomen film The Batman – zijn bij HBO Max te vinden. In de Batman-reeks kun je de avonturen en gevaren meemaken die de superheld beleeft in de strijd om de veiligheid van het stadje Gotham. In de nieuwste film The Batman neemt Batman het op tegen een seriemoordenaar die het voorzien heeft op politieke sleutelfiguren in Gotham. Wederom een spannend verhaal dus!

SpecificatiesToelichting
Genre:Actie/misdaad
Cast:The Dark Knight: Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal, Morgan Freeman
The Batman: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis, Colin Farrell

4. Charlie & The Chocolate Factory

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (5)

In Charlie and the Chocolate Factory wint een jongen uit een arm gezin samen met vier anderen een rondleiding door de meest legendarische chocoladefabriek ter wereld. Hier ontmoeten de kinderen de bijzondere werknemers van de fabriek: Oempa Loempa’s. Ook ontdekken ze de speciale manier waarop het snoepgoed wordt gemaakt. Daarnaast maken ze kennis met de excentrieke eigenaar Willy Wonka die in deze versie vertolkt wordt door Johnny Depp. Een film die leuk is voor het hele gezin!

SpecificatiesToelichting
Genre:Fantasy
Cast:Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly, Helena Bonham Carter, Noah Taylor, Missi Pyle, James Fox, Deep Roy, Christopher Lee

5. Crazy, Stupid, Love.

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (6)

Cal Weaver, een man van middelbare leeftijd, ontdekt dat zijn vrouw van hem wil scheiden. Ook komt hij erachter dat zijn vrouw een affaire heeft met haar collega David Lindhagen. Cal verhuist en ontmoet Jacob, een echte womanizer die hem leert om vrouwen te versieren. Ondertussen gaat ook het leven van zijn kinderen verder, die ieder met hun eigen problemen te maken hebben.

Crazy, Stupid, Love is een hilarische film met een steengoede cast; perfect voor een gezellig filmavondje op de bank!

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie/romantiek
Cast:Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, John Carroll Lynch, Marisa Tomei, Kevin Bacon

6. Dune

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (7)

Dune speelt zich af in de verre toekomst. De film volgt Paul Altreides als hij met zijn machtige familie naar de gevaarlijke woestijnplaneet Arrakis reist om de toekomst van zijn volk veilig te stellen. Hier belanden ze in een oorlog om de kostbare grondstof van de nieuwe planeet. Arrakis bevat namelijk veel melange (ofwel the spice), wat als het meest waardevolle goed in het hele universum wordt beschouwd. Deze drug verlengt het leven en maakt onder meer veilig interstellair reizen mogelijk. Deze gloednieuwe vertolking van de fantasy-klassieker is absoluut de moeite waard.

SpecificatiesToelichting
Genre:Avontuur/sciencefiction
Cast:Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa, Javier Bardem

7. Dunkirk

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (8)

De oorlogsfilm Dunkirk gaat over Operatie Dynamo in 1940. Britse en geallieerde troepen uit België en Frankrijk worden op het strand van Duinkerke omsingeld door het vijandelijke Duitse leger. Tijdens een hevige slag in de Tweede Wereldoorlog moeten de troepen geëvacueerd worden. De film van Christopher Nolan toont de slag vanuit drie verschillende perspectieven: het land, de zee en de lucht. Voor liefhebbers van oorlogsfilms een echte must-see.

SpecificatiesToelichting
Genre:Oorlog/drama
Cast:Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles, Aneurin Barnard, James D’Arcy, Barry Keoghan, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance, Tom Hardy

8. Harry Potter en Fantastic Beasts (inclusief Harry Potter-reünie)

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (9)

De Harry Potter-filmreeks gaat over het leven van de jonge tovenaar Harry Potter en zijn vrienden Hermelien Griffel en Ron Wemel. Allen zijn studenten aan Zweinstein, een tovenaarsschool. De belangrijkste verhaallijn gaat over Harry’s strijd tegen zijn aartsvijand Lord Voldemort, een machtige en duistere tovenaar met grootse plannen.

Sinds 2016 kent de populaire filmreeks een spin-off in de vorm van de Fantastic Beasts-reeks. Dit zijn prequels op Harry Potter en zijn gebaseerd op het boek Fantastic Beasts and Where to Find Them, eveneens van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. Deze reeks volgt de avonturen van Newt Scamander, een magie-zoöloog. Beide filmreeksen, evenals de Harry Potter-reünie, zijn op HBO Max te zien. Potterheads worden bij HBO Max dan ook op hun wenken bediend!

SpecificatiesToelichting
Genre:Fantasy/avontuur
Cast:Harry Potter: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Bonnie Wright, Matthew Lewis, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Ralph Fiennes
Fantastic Beasts: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Johnny Depp, Jude Law, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Zoë Kravitz, Mads Mikkelsen

9. I, Daniel Blake

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (10)

I, Daniel Blake draait om Daniel Blake, een 59-jarige timmerman die een hartaanval krijgt. Hij heeft hulp nodig van de overheid, maar raakt verstrikt in de bureaucratie. Blake ontmoet de alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen, die in hetzelfde schuitje zitten. De filmmaker Ken Loach staat bekend om zijn mooie rauwe verhalen met realistische karakters. Net als andere films van zijn hand, geeft I, Daniel Blake een bijzonder persoonlijk kijkje in het leven van de gewone Britse burger.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Dave Johns, Hayley Squires, Colin Coombs, Natalie Ann Jamieson

10. Inception

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (11)

Dom Cobb, gespeeld door Leonardo DiCaprio, is een professionele dief die informatie steelt uit het onderbewuste van mensen door hun dromen te betreden. Dit maakt hem een veelgevraagde speler in de wereld van bedrijfsspionage, maar ook een voortvluchtige. Cobb krijgt de kans om zijn criminele verleden uit te wissen in ruil voor het planten van andermans idee in het onderbewustzijn van een doelwit. Ondertussen heeft Cobb een eigen geheim, wat van invloed is op zijn werk. Inception is een spannende film die ook zeker een tweede keer kijken waard is!

SpecificatiesToelichting
Genre:Thriller/sciencefiction
Cast:Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger, Michael Caine

11. Instinct

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (12)

Carice van Houten speelt de hoofdrol in de door Halina Reijn geregisseerde film Instinct. Instinct gaat over Nicoline, een psychiater die recent als behandelaar in een psychiatrische inrichting is gaan werken. De aan haar toegewezen patiënt Idris is een intelligente, psychopathische verkrachter. Volgens zijn team van behandelaars is Idris klaar voor zijn eerste onbegeleide proeftijd. Nicoline vertrouwt hem niet en probeert de proeftijd uit te stellen. Er ontstaat een machtsspel tussen de twee, waarbij Nicoline uit haar professionele rol stapt. Ondanks haar expertise en ervaring laat ze zich volledig door Idris in de val lokken. Instinct is een indrukwekkende Nederlandstalige film die je gegarandeerd meesleept in een spel van macht en manipulatie!

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/thriller
Cast:Carice van Houten, Marwan Kenzari, Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Bettie Schuurman, Pieter Embrechts

12. Interstellar

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (13)

In een toekomstige wereld zijn natuurlijke grondstoffen nagenoeg uitgeput, waardoor de aarde bijna onbewoonbaar is geworden. In de zoektocht naar een nieuwe thuisplaneet reist een team van astronauten door een wormgat in de ruimte. Interstellar bevat veel buigingen van ruimte en tijd, onder meer wanneer astronaut Cooper vanuit een Tesseract een manier vindt om te communiceren met de aarde.

Leuk weetje is dat het verhaal van Interstellar is gebaseerd op ideeën van Kip Thorne, een astrofysicus en Nobelprijswinnaar. Thorne was bovendien uitvoerend producent van de film. Intelstellar is een spannende film die ruimte, tijd, én je gedachten in de war brengt!

SpecificatiesToelichting
Genre:Sciencefiction/mysterie
Cast:Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn, Michael Caine

13. Justice League

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (14)

Justice League is een Amerikaanse superheldenfilm, gebaseerd op de gelijknamige personages en stripverhalen van DC Comics. Na de dood van Superman stellen Batman en Wonder Woman een team van mensen met superkrachten samen om de mensheid te beschermen tegen een buitenaardse dreiging: Steppenwolf en zijn leger van Parademons.

In Justice League is ook een rol weggelegd voor het Nederlandse model Doutzen Kroes. Zij speelt de amazone Venelia, die ze eerder ook al vertolkte in de film Wonder Woman.

Voor fans van DC-superhelden is HBO Max de perfecte streaming service. Zo vind je er alle oude Superman films met Christopher Reeve, de series Smallville en Superman & Lois en de nieuwe films met Henry Cavill zoals Man of Steel.

SpecificatiesToelichting
Genre:Actie/avontuur
Cast:Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen, Amber Heard, J.K. Simmons

14. King Richard

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (15)

De film King Richard gaat over het leven van Richard Williams, de vader en coach van de beroemde tennissters Venus en Serena Williams. Centraal in de film staat Williams’ opvoeding van de twee meisjes die uitgroeien tot de absolute wereldtop in het tennis.

Will Smith won een Oscar voor Beste Acteur voor zijn vertolking van Richard Williams. Dit was de eerste Oscar uit zijn carrière. De ‘echte’ Venus en Serena Williams waren uitvoerend producenten van de film. Je krijgt dus een realistisch inkijkje in de opvoeding van twee tenniskampioenen!

SpecificatiesToelichting
Genre:Biografie/sport
Cast:Will Smith, Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney, Demi Singleton, Tony Goldwyn, Jon Bernthal

15. Mad Max: Fury Road

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (16)

In Mad Max: Fury Road volgt Tom Hardy Mel Gibson op als Mad Max. Na een nucleaire oorlog is de wereld een grote woestijn geworden en benzine en water zijn schaars. Max Rockatansky bundelt zijn krachten met Imperator Furiosa en haar vrouwelijke strijders, die op de vlucht zijn voor de tirannieke heerser Immortan Joe. Mad Max: Fury Road is een spectaculaire actiefilm met veel details en geweldige stunts!

SpecificatiesToelichting
Genre:Actie/avontuur
Cast:Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz, Abbey Lee, Courtney Eaton

16. Midsommar

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (17)

Een stel reist met vrienden naar een Zweeds dorpje om het legendarische midzomerfestival te bezoeken. De idyllische festiviteiten gaan snel over in een steeds gewelddadiger en bizar tafereel door toedoen van een heidense sekte. Midsommar is een geweldige horrorfilm waarin de meest prachtige beelden afgewisseld worden door bizarre en nare gebeurtenissen.

SpecificatiesToelichting
Genre:Horror/mysterie
Cast:Florence Pugh, Jack Reynor, William Jackson Harper, Vilhelm Blomgren, Ellora Torchia, Archie Madekwe, Will Poulter

17. Ocean’s eleven, twelve, thirteen

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (18)

De Ocean’s-reeks is een verzameling van Amerikaanse overvalfilms. In Ocean’s Eleven is meesterdief Danny Ocean (George Clooney) samen met tien handlangers van plan om drie casino’s in Las Vegas tegelijk te overvallen.

In het sequel, Ocean’s Twelve, wordt het team gechanteerd door de eigenaar van het overvallen casino en moeten de leden snel met geld komen. Hierop besluiten ze naar Europa te gaan om drie overvallen uit te voeren, met een extra teamlid.

Ocean’s Thirteen: casino-eigenaar Willy Bank belazert een van de teamleden. Danny Ocean en zijn crew willen de openingsavond van dit nieuwe casino gebruiken om verwoestende verliezen toe te brengen.

Vooral de topcast springt eruit bij de Ocean’s-films. Liefhebbers van de reeks zitten bij HBO Max zeker op de goede plek!

SpecificatiesToelichting
Genre:Misdaad/komedie
Cast:George Clooney, Matt Damon, Andy García, Brad Pitt, Bernie Mac, Julia Roberts, Don Cheadle

18. Parasite (Gisaengchung)

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (19)

Een arm gezin komt met het idee om bij een rijke familie in dienst te treden en zich voor te doen als niet-verwante, hooggekwalificeerde individuen. Ze gaan aan de slag als leraar Engels, kunsttherapeute, chauffeur en huishoudster voor het rijke gezin. De relatie die tussen het rijke en het arme gezin ontstaat, wordt bedreigd door hebzucht en klassendiscriminatie.

Parasite, ofwel Gisaengchung, won vier Oscars in 2020: voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste originele scenario en Beste Internationale Film. Hiermee werd Parasite de eerste niet-Engelstalige film die tot beste film werd uitgeroepen. Een film die je gewoon gezien moet hebben!

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/komedie
Cast:Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Jang Hye-jin, Choi Woo-shik, Park So-dam, Lee Jung-eun

19. Still Alice

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (20)

Julianne Moore speelt Alice Howland, een hoogleraar taalkunde aan Harvard die kort na haar 50ste verjaardag te horen krijgt dat ze de ziekte van Alzheimer heeft. Naarmate de ziekte zich verder ontwikkelt, heeft het een steeds grotere impact op haar werk, huwelijk en gezin. Still Alice is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2007 van Lisa Genova. Voor haar rol als Alice Howland won Julianne Moore onder meer een Oscar, Golden Globe en BAFTA Award. Een veelgeprezen en aangrijpende film!

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth, Hunter Parrish

20. Tenet

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (21)

De film Tenet volgt een CIA-agent, de “Protagonist”, die leert om de tijd te manipuleren. Dit gebeurt in de vorm van omgekeerde entropie, waarbij objecten (zoals kogels) achteruit door de tijd gaan. Met deze informatie moet hij voor een organisatie genaamd Tenet een aanval uit de toekomst voorkomen. Deze aanval dreigt de huidige wereld te gaan vernietigen. De Protagonist reist door een schimmige wereld van internationale spionage en laat de kijker achter in een continue spanningsboog.

Tenet is een spectaculaire film die continu je volle aandacht vraagt en zal krijgen!

SpecificatiesToelichting
Genre:Actiethriller/sciencefiction
Cast:John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine, Kenneth Branagh

21. The Curious Case of Benjamin Button

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (22)

Een jongetje genaamd Benjamin Button wordt in 1918 geboren met de uiterlijke kenmerken en gebreken van een oude man. Het blijkt dat hij het verouderingsproces in omgekeerde volgorde doorloopt. Zijn geestelijke ontwikkeling verloopt wel normaal. Brad Pitt speelt de hoofdrol in deze film, en Cate Blanchett speelt zijn love interest gedurende zijn leven.

The Curious Case of Benjamin Button kreeg dertien Oscar-nominaties. De film won er uiteindelijk drie: Beste Visuele Effecten, Beste Make-up en Haarstijl en Beste Productieontwerp. Een unieke film die je zeker bijblijft!

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/fantasy
Cast:Brad Pitt, Cate Blanchett, Mahershala Ali, Taraji P. Henson, Julia Ormond, Jason Flemyng, Elias Koteas, Tilda Swinton

22. The French Dispatch

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (23)

The French Dispatch speelt zich af in het midden van de 20e eeuw en volgt de redactie, journalisten en verhalen van ‘The French Dispatch’, de Franse afdeling van het fictieve Amerikaanse tijdschrift ‘Liberty, Kansas Evening Sun’. Deze afdeling publiceert zijn laatste nummer.

Arthur Howitzer Jr., redacteur van The French Dispatch, sterft plotseling aan een hartaanval. Volgens de in zijn testament uitgedrukte wens, wordt de publicatie per direct gestaakt na een laatste nummer. Hierin worden vier artikelen en een overlijdensbericht gepubliceerd.

The French Dispatch heeft meerdere verhaallijnen en beschikt over een grote ensemble cast. De handtekening van maker Wes Anderson is onmiskenbaar. Liefhebbers van zijn films, zoals Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel, zullen ook zeker van deze film smullen!

Let op: de film is momenteel niet beschikbaar op de Nederlandse HBO Max, maar wel op de Amerikaanse. Verderop leggen we uit hoe je de film alsnog kijkt.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie/drama
Cast:Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray, Owen Wilson, Christoph Waltz, Edward Norton, Jason Schwartzman, Anjelica Huston

23. The Great Gatsby

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (24)

De film The Great Gatsby volgt het leven van miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) en zijn buurman Nick Carraway (Tobey Maguire). Carraway vertelt over zijn ontmoeting met Gatsby tijdens de Roaring Twenties op Long Island. Als naïeve auteur verhuist hij naar New York, in een huis naast de steenrijke Jay Gatsby. Carraway raakt steeds meer gefascineerd door de decadente feestjes op het landgoed van Gatsby.

The Great Gatsby is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1925 van F. Scott Fitzgerald. Rapper Jay-Z was uitvoerend producent van de film en is terug te horen in de eigentijdse muziek van de film. Er zijn meerdere verfilmingen van The Great Gatsby. De film op HBO Max uit 2013, van de hand van Baz Luhrmann is de meest recente versie, en zeker de moeite waard!

SpecificatiesToelichting
Genre:Tragedie/realisme
Cast:Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Jason Clarke, Isla Fisher, Elizabeth Debicki

24. The Hunt (Jagten)

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (25)

Kleuterleider Lucas (gespeeld door Mads Mikkelsen) leidt een eenzaam leven in een klein Deens dorpje en ziet zijn tienerzoon weinig. Als hij de liefde vindt en zijn zoon bij hem wil gaan wonen, lijken er betere tijden aan te komen. Dan wordt hij ten onrechte beschuldigd van seksueel misbruik door een 5-jarig meisje uit zijn kleuterklas. Lucas wordt het doelwit van massahysterie en zijn leven verandert in een nachtmerrie, terwijl hij zijn onschuld probeert te bewijzen.

Jagten heeft meerdere prijzen ontvangen, waaronder de prijs voor de beste acteur voor Mads Mikkelsen op het Filmfestival van Cannes. Jagten werd bovendien genomineerd voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige film. Een indrukwekkende film waarin Mads Mikkelsen wederom zijn machtige acteerkunsten toont!

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Mads Mikkelsen, Alexandra Rapaport, Thomas Bo Larsen

25. The Last Duel

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (26)

The Last Duel speelt zich af in Frankrijk tijdens de Middeleeuwen. De ridder Jean de Carrouges (Matt Damon) daagt zijn voormalige vriend Jacques Le Gris uit voor een gerechtelijk duel. Dit gebeurt nadat Jeans vrouw Marguerite de schildknaap Jacques ervan beschuldigt haar te hebben verkracht. De gebeurtenissen in aanloop naar het duel zijn verdeeld in drie verschillende hoofdstukken. Deze tonen de perspectieven van de drie hoofdpersonen. De film illustreert hoe een gebeurtenis door verschillende mensen anders kan worden beleefd. Een wrede en brutale film waarmee regisseur Ridley Scott de kijker weet te boeien.

Let op: The Last Duel is, net als The French Dispatch, niet beschikbaar op de Nederlandse HBO Max, maar wel op de Amerikaanse. Je hebt dus een VPN nodig om deze film te kijken.

SpecificatiesToelichting
Genre:Actie/drama
Cast:Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck

26. The Lord of the Rings

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (27)

The Lord of the Rings is een filmreeks gebaseerd op het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien. De Lord of the Rings-films vertellen het verhaal van de hobbit Frodo Baggins, die de magische Ene Ring moet vernietigen voordat deze in handen komt van de duistere heerser Sauron. In zijn poging om Midden-aarde te redden, vertrekt Frodo uit zijn rustige thuisregio the Shire op een avontuur. Hij reist samen met de hobbits Sam, Merry en Pippin, de elf Legolas, de tovenaar Gandalf, de dwerg Gimli en de mensen Boromir en Aragorn.

The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King staan alle drie op HBO Max. Het laatste deel kreeg maar liefst elf Oscars, een record dat het deelt met Titanic en Ben-Hur. Een heerlijke filmreeks om nog eens te kijken.

SpecificatiesToelichting
Genre:Avontuur/fantasy
Cast:Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Christopher Lee, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Hugo Weaving, Andy Serkis, Sean Bean

27. The Matrix

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (28)

The Matrix is een Amerikaanse-Australische sciencefictionfilm over hacker Neo (Keanu Reeves). Hij ontdekt dat hij in een virtuele schijnwereld leeft. In werkelijkheid blijkt een groot deel van de mensheid te zijn uitgeroeid door kunstmatige intelligentie. De enige overlevenden worden gevangengehouden in ‘The Matrix’, waar ze nietsvermoedend hun leven leiden. Slechts een handjevol mensen kent de waarheid. Samen gaan deze laatste ‘vrije’ mensen de strijd aan met de machines.

Na de eerste film The Matrix verschenen de vervolgfilms The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions en The Matrix Resurrections. De complete filmreeks is te kijken op HBO Max. Alvast veel kijkplezier!

SpecificatiesToelichting
Genre:Actie/sciencefiction
Cast:Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Gloria Foster, Joe Pantoliano

28. The Shawshank Redemption

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (29)

The Shawshank Redemption gaat over bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) die een levenslange gevangenisstraf heeft gekregen voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Ondanks dat hij beweert onschuldig te zijn, wordt hij naar de ‘Shawshank State Penitentiary’ gestuurd. Daar raakt hij bevriend met medegevangene Ellis ‘Red’ Redding (Morgan Freeman), een smokkelaar. Dufresne wordt een spil in een witwasoperatie onder leiding van de gevangenisdirecteur Samuel Norton.

De film gaat over de vriendschap van de twee gevangenen, die troost en uiteindelijk verlossing vinden met het verrichten van goede daden. Een echte klassieker die in veel lijstjes van beste films te vinden is.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/misdaad
Cast:Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows, James Whitmore

29. The Shining

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (30)

The Shining is een psychologische horrorfilm over Jack Torrance (Jack Nicholson), een aspirant-schrijver en herstellende alcoholist die gaat werken als winterbeheerder van een afgelegen hotel in de bergen. Hij neemt zijn vrouw en helderziende zoontje mee. Nadat de familie ingesneeuwd raakt door een winterse storm, wordt Jack gek en gewelddadig door een kwaadaardige energie in het hotel. Tegelijkertijd ziet zijn helderziende zoon gruwelijke voortekenen uit het verleden en de toekomst.

Deze horror-klassieker zuigt je op en laat je niet meer los.

SpecificatiesToelichting
Genre:Horror/mysterie
Cast:Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers

30. Echte klassiekers: Ben-Hur/Gone with the Wind/Casablanca

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (31)

Tot slot zijn nog enkele filmkassiekers te vinden op HBO Max. We lichten Ben-Hur, Gone with the Wind en Casablanca uit.

Ben-Hur (1959) gaat over een Joodse prins genaamd Judah Ben-Hur. Hij wordt verraden door zijn oude vriend Messala in het Jerusalem van de eerste eeuw. Nadat hij tot slaaf wordt gemaakt, heeft hij als doel zijn vrijheid terug te winnen zodat hij wraak kan nemen op Messala. De film Ben-Hur won maar liefst elf Oscars, een record dat sindsdien alleen geëvenaard is door Titanic en The Lord of the Rings: The Return of the King.

Gone with the Wind (1939) speelt zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog en de periode van wederopbouw. De film gaat over de turbulente romance tussen de manipulatieve dochter van een plantage-eigenaar in Georgia en een onbetrouwbare profiteur.

Casablanca (1942): Een cynische uitgebluste nachtcafé-eigenaar worstelt met de vraag of hij zijn voormalige geliefde en haar voortvluchtige echtgenoot moet helpen te ontsnappen aan de nazi’s in het door oorlog verscheurde Casablanca, in Frans-Marokko.

Uiteraard staan er nog veel meer klassiekers op HBO Max. Neem zelf eens een kijkje!

SpecificatiesToelichting
Genre:Historisch/drama/romantiek
Cast:Ben-Hur: Charlton Heston, Jack Hawkins, Haya Harareet, Stephen Boyd, Hugh Griffith, Martha Scott, Cathy O’Donnell, Sam Jaffe
Gone with the Wind: Clark Gable, Vivien Leigh, Leslie Howard, Olivia de Havilland, Hattie McDaniel
Casablanca: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rains, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet, Peter Lorre

HBO Max in het buitenland kijken met een VPN

Als je in het buitenland bent, kan het zijn dat HBO Max niet beschikbaar is, of dat je simpelweg een ander aanbod te zien krijgt. Dit komt doordat het aanbod wegens uitzendrechten in bepaalde landen verschilt. Aan de hand van je IP-adres zien websites je locatie, waardoor je alleen het aanbod van dat ene land ziet. Als je in een land bent waar HBO Max niet beschikbaar is, heb je helaas geen toegang tot de streamingdienst.

Met een VPN omzeil je deze geoblokkades. Een VPN (Virtual Private Network) verbergt je daadwerkelijke IP-adres en wijst je een IP-adres van een VPN-server naar jouw keuze toe. Als je verbinding maakt met een Nederlandse VPN-server, krijg je een Nederlands IP-adres toegewezen en kijk je gewoon vanuit het buitenland naar het Nederlandse aanbod van HBO Max. Volg de volgende stappen om HBO Max met een VPN te kijken:

 1. Neem een abonnement bij een goede en betrouwbare VPN-provider. Wij raden NordVPN aan vanwege de vele servers en uitstekende snelheden.
 2. NordVPN

  Onze keus

  Aanbieding Tijdelijk €2,99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement

  Van

  € 2.99

  9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

  Bezoek NordVPN

 3. Download NordVPN, of een andere VPN en installeer de software op je apparaat. Zorg ervoor dat je de VPN downloadt op het apparaat waarop jij HBO Max wilt kijken. Meestal kun je een VPN op meerdere apparaten downloaden en gebruiken.
 4. Open de app en log in met de accountgegevens van je VPN-account.
 5. Verbind met een server in Nederland. Dit is meestal eenvoudig en wijst zichzelf in de VPN-app. Door met een Nederlandse server te verbinden, krijg je toegang tot het Nederlandse online aanbod.
 6. Log in op HBO Max en geniet van je favoriete films!

Dit stappenplan werkt ook als je vanuit Nederland naar bijvoorbeeld het Amerikaanse aanbod van HBO Max wilt gaan. Verbind in dit geval met een server in de Verenigde Staten. Op die manier kun je onder meer The French Dispatch en The Last Duel kijken.

Een VPN heeft nog veel meer voordelen. Zo ben je online anoniemer en veiliger. Bovendien kun je toegang krijgen tot nog veel meer streamingcontent dan alleen HBO Max.

Tot slot

Je kunt vast wel even vooruit met de bovenstaande films. Ben je toch nog niet helemaal tevreden, of ben je op zoek naar iets anders? Neem een kijkje in ons streaming-dossier. Hier vind je artikelen over andere streamingdiensten en het aanbod daarvan. Bekijk bijvoorbeeld ons lijstje met beste Netflix-films en beste Netflix-series, of ontdek de beste films op Amazon Prime Video. Zo vind je gegarandeerd iets wat jij leuk vindt.

Veelgestelde vragen: de beste films op HBO Max

Zoek je een goede film om te kijken op HBO Max? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

Wat zijn de beste films op HBO Max?

We hebben een lijst samengesteld van de 30 beste films op HBO Max. Ben je een echte filmliefhebber? Dan heb je veel films waarschijnlijk al gezien. In dit geval raden we je aan nieuwe films zoals The Batman, Dune en King Richard te kijken. Deze films hebben lovende kritieken gekregen.

Wat staat er allemaal op HBO Max?

HBO Max heeft een groot aanbod aan films en series. Er is gegarandeerd wel een titel die jou interesseert. Wij hebben een lijstje met de 30 beste films op HBO Max samengesteld. Dit is een gevarieerd aanbod met films uit verschillende genres. Kijk je liever series? Dan verwijzen we je naar ons artikel over de 30 beste series op HBO Max.

Kan ik ook series kijken op HBO Max?

Ja, dit kan zeker. HBO Max heeft een erg uitgebreid aanbod aan goede series. Ben je benieuwd welke series je er allemaal kunt vinden? Ook hier hebben wij een top 30 van gemaakt.

Is HBO Max gratis?

Je hebt voor het kijken van HBO Max een abonnement nodig. Het Basic-abonnement kost €5,99 per maand en het Standaard-abonnement kost €7,99 per maand. Heb je een abonnement en moet je nog kiezen wat je vanavond gaat kijken? Neem dan een kijkje bij ons lijstje met de 30 beste films op HBO Max.

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (33)

Emi van de Ven

Eindredacteur

Meer artikelen uit de sectie Streaming

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (34)

De 30 beste films op Amazon Prime Video

24 januari 2023

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (35)

Waar kijk ik alle Oscar-winnende films?

24 januari 2023

De 30 beste films op HBO Max - VPNGids.nl (36)

Emmy-winnende series kijken: stream de beste series van 2022

19 december 2022

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 02/25/2023

Views: 6457

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.