De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (2023)

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel

Samenvatting: de 30 beste series en films op HBO Max

Inspiratie nodig voor een spannende serie? Wij hebben een lijst opgesteld met de 30 beste series en films op HBO Max. Hieronder zie je alvast de top 10.

 1. Band of brothers
 2. Big Little Lies
 3. Boardwalk Empire
 4. Chernobyl
 5. Euphoria
 6. Friends
 7. Game of Thrones
 8. Generation Kill
 9. Girls
 10. Gossip Girl

Lees het volledige artikel hieronder om de volledige top 30 beste series op HBO Max te zien.

Eindelijk is het zover, HBO Max is verkrijgbaar in Nederland! Met meer dan 13.000 uur entertainment biedt de streamingdienst voor elk wat wils. Ben je overweldigd door het grote aanbod van series? Wij geven een aantal HBO Max kijktips. Bekijk hieronder onze zorgvuldige samengestelde top 30 beste series op HBO Max. Ben je liever van de films? Ook hier hebben we een lijstje voor gemaakt.

De 30 beste series op HBO Max

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (1)Het enorme aanbod op HBO Max kan ervoor zorgen dat je niet weet welke serie je als eerste moet gaan kijken. Wat is de beste serie om te bingewatchen bijvoorbeeld? Bekijk onze kijktips van HBO Max hieronder. In het overzicht vind je een aantal klassiekers, maar ook bekroonde miniseries en veelgeprezen HBO-originals. We hebben de lijst met beste series op alfabetische volgorde gezet.

1. Band of Brothers

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (2)

De tiendelige serie Band of Brothers gaat over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse parachutisten van Easy Company. De soldaten worden klaargestoomd voor hun missie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose en op waargebeurde verhalen. De oorlogsserie is geproduceerd door Tom Hanks en Steven Spielberg en is een van de meest prestigieuze TV producties aller tijden.

Op zoek naar een indrukwekkende oorlogsserie? Dan is dit de miniserie die je moet bingen!

SpecificatiesToelichting
Genre:Oorlog
Cast:Damian Lewis, Donnie Wahlberg, Ron Livingston,
Matthew Settle, David Schwimmer
Beschikbare seizoenen: seizoen 1

2. Big Little Lies

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (3)

De serie Big Little Lies laat zien dat kleine leugens grote gevolgen kunnen hebben. De dramaserie won meerdere Emmy’s en Golden Globes en heeft een indrukwekkende sterrencast. Onder andere Reese Whiterspoon, Nicole Kidman en Zoë Kravitz schitteren in deze serie. In het tweede seizoen is ook een rol weggelegd voor Meryl Streep.

Het is een serie vol sterke vrouwenrollen. Belangrijke onderwerpen als seksueel misbruik en huiselijk geweld komen aan bod.

Een kijktip voor iedereen die van drama en intriges houdt.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Zoë Kravitz
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 2

3. Boardwalk Empire

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (4)

Boardwalk Empire speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw in Atlantic city. De misdaadserie is op waarheid gebaseerd en gaat over de drooglegging in 1920. Het verbod op alcohol zorgde in die tijd voor opkomende criminaliteit. De serie volgt gangster en politicus Nucky Thumpson in een stad waar corruptie, gokken en prositutie aan de orde van de dag is. De hoofdrol van Nucky wordt gespeeld door Steve Buscemi. Zijn uitstekende acteerprestaties in deze serie leverde hem een Golden Globe op. Boardwalk Empire won daarnaast ook een Golden Globe voor beste serie.

Houd je van spannende misdaadseries? Dan is Boardwalk Empire een aanrader voor jou. Met maar liefst vijf seizoenen hoef jij je voorlopig niet te vervelen.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/Misdaad
Cast:Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Stephen Graham, Michael Pitt
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 5

4. Chernobyl

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (5)

In de Amerikaans-Britse miniserie Chernobyl wordt de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl op bijzondere wijze verteld. In de serie is te zien hoe de ramp tot stand kwam en wat de heftige gevolgen waren. Deze indrukwekkende serie met ijzersterk acteerwerk is geen luchtige kost. Chernobyl won een Emmy voor de beste miniserie.

Een serie voor iedereen die meer wil weten over de kernramp in Tsjernobyl en houdt van sterke drama series.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/historisch
Cast:Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

5. Euphoria

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (6)

Euphoria is een veelgeprezen HBO-serie die de belevenissen van een groep middelbare scholieren vertelt. Euphoria is veel meer dan een high school-drama en behandelt maatschappelijke thema’s als drugs, seks, sociale media en trauma’s. De serie draait om hoofdrolspeelster Rue, een 17-jarig meisje die met haar trauma omgaat door drugs te gebruiken. Ze is net afgekickt en doet haar best om clean te blijven. Dit jaar kwam HBO met het tweede seizoen dat wederom een groot succes is.

Hoewel Euphoria zich afspeelt op een middelbare school is de serie niet echt geschikt voor een jong publiek in verband met het groffe taalgebruik, het (sexuele) geweld en de heftige onderwerpen. De aanbevolen leeftijd is 17 jaar en ouder.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Zendaya, Maude Apatow, Nina King, Hunter Schafer, Eric Dane
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 2

6. Friends (inclusief reünie)

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (7)

De klassieker Friends blijft ongekend populair en wordt door veel fans gezien als een van de beste series aller tijden. De sitcom draait om het leven van een groep vrienden: Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe. Het zestal woont en werkt in Manhattan, New York. De vrienden delen lief en leed in het New York van de jaren 90. Op HBO Max herbeleef je alle avonturen van de bekende vriendengroep.

In 2021 kwamen de zes acteurs samen voor een reünie. Deze speciale aflevering van Friends: the reunion is ook te bekijken op HBO Max.

Friends blijft een heerlijke serie met maar liefst 10 seizoenen die je goed kunt bingen.

SpecificatiesToelichting
Genre:Sitcom
Cast:Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 10 (inclusief reünie)

7. Game of Thrones

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (8)

(Video) Peacemaker | Opening Credits | HBO Max

Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld en is gebaseerd op de fictieve boekenreeks van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin: a Song of Ice and Fire. Deze middeleeuwse fantasieserie speelt zich af op het fictieve continent Westeros en gaat over een machtsstrijd om de ijzeren troon tussen verschillende adellijke families. In Game of Thrones zien we een combinatie van fantastische elementen en menselijke drama’s en intriges. Game of Thrones is volgens velen één van de beste series ooit.

Ondanks het teleurstellende laatste seizoen is de serie het voor liefhebbers van fantasy zeker waard. Wil je oude seizoenen van Game of Thrones terugkijken? Je vindt seizoen 1 t/m 8 op HBO Max. Hier vind je ook de nieuwe serie: House of the Dragon. Deze serie is echter niet overal ter wereld te kijken.

SpecificatiesToelichting
Genre:Fantasy
Cast:Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 8

8. Generation Kill

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (9)

Generation Kill is een rauwe miniserie die is gebaseerd op de invasie van Irak in 2003. Het verhaal is gebaseerd op de ervaringen van oorlogscorrespondent Evan Wright. Hij sloot zich aan bij de mariniers van het First Recon Bataljon die Irak binnenvielen. In de serie zien we de heftige belevenissen tijdens zijn verblijf in Irak. De serie is niet alleen maar drama, maar laat vooral in de dialogen ook humor zien. De ooglogsserie is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Even Wright schreef. Deze HBO-orginal uit 2008 verdiend nog altijd een plekje in deze lijst.

Als je van oorlogsfilms houdt met een vleugje komedie, dan is Gerenation Kill een aanrader voor jou.

SpecificatiesToelichting
Genre:Oorlog, drama
Cast:Alexander Skarsgård, James Ransone, Lee Tergesen, Billy Lush, Rey Valentin, Jon Huertas, Kellan Lutz, Pawel Szajda, Stefan Otto
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

9. Girls

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (10)

Girls is een populaire HBO-comedy over vier jonge vrouwen die in New York wonen en werken. De serie werd bedacht door actrice Lena Dunham, die ook de hoofdrol van Hannah speelt. De semi-autobiografische serie bevat korte verhaallijnen over vriendschappen, relaties en het leven in het algemeen. De veelgeprezen serie won diverse Golden Globes, DGA awards en Emmy’s.

Het rauwe realisme van de serie was destijds een frisse wind die door vele zeer werd gewaardeerd.

Ben jij op zoek naar een leuke feministische serie om te bingen? Dan is Girls een aanrader. Er staan maar liefst zes seizoenen op HBO MAX. Girls wordt door velen omschreven als de realistische variant van Sex and the City.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie/drama
Cast:Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 6

10. Gossip Girl (inclusief reboot)

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (11)

Gossip Girl is een dramaserie over een groepje rijke tieners die in de Upper East Side van New York wonen. De serie voor tiener en jongvolwassenen wordt verteld door de alwetende blogger “Gossip Girl” die als missie heeft om elk schandaal naar buiten te brengen.

Naast de oude afleveringen kijk je op HBO Max ook de Max Original reboot van Gossip Girl. In deze spin-off maakt een nieuwe generatie tieners in de Upper East Side kennis met Gossip Girl en de sociale controle.

Wellicht is deze serie geen hoogdravend drama, maar het kijkt gemakkelijk weg en is een favoriet onder fans van high school dramaseries. Er staan maar liefst zes seizoenen op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen, Ed Westwick, Jessica Szohr
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 6

11. Last Week Tonight with John Oliver

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (12)

Last Week Tonight with John Oliver is een Amerikaans satirisch nieuwsprogramma dat wordt gepresenteerd door de Amerikaanse komiek John Oliver. Hij heeft de talkshow ook ontwikkeld. In de talkshow kaart hij de actualiteit in Amerika en in de rest van de wereld aan. Hij komt tot de kern van sociale en politieke problemen, en dat alles met een lach.

Liefhebbers van satire kunnen maar liefst 9 seizoenen van deze show kijken op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie/Nieuws/Satire
Cast:John Oliver
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 9

12. Mare of Easttown

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (13)

Mare of Easttown speelt zich af in het kleine stadje Easttown in Pennsylvania waar iedereen elkaar kent. Dit maakt het voor Kate Winslet die een politierechercheur speelt soms lastig om haar werk te doen. Zij onderzoekt de moord op een tienermeisje terwijl ze ook worstelt met problemen in haar privéleven. De indrukwekkende acteerpresentaties van Kate Winslet zorgen ervoor dat deze serie je tot het einde blijft boeien.

Liefhebbers van misdaad/drama kunnen genieten van seizoen 1 op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Misdaad-drama
Cast:Kate Winslet, Julianne Nicholson, Jean Smart, Angourie Rice, Evan Peters
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

13. One Tree Hill

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (14)

One Tree Hill speelt zich af in het kleine Amerikaanse stadje Tree Hill. De serie volgt twee broers Nathan en Lucas die veel van elkaar verschillen. De enige overeenkomst is hun liefde voor basketbal en het geheim dat ze beiden dezelfde vader hebben. De broers groeien op in dezelfde stad, maar hebben geen contact met elkaar. Door de seizoenen zie je de tieners uit Tree Hill opgroeien. Deze serie bevat naast veel drama ook de nodige romantiek.

One Tree Hill is een leuke serie voor tieners om te bingen. Op HBO Max staan 9 seizoenen van de Amerikaanse dramaserie.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/romantiek
Cast:Chad Michael Murray, Hilarie Burton, Sophia Bush, James Lafferty, Paul Johansson, Bethany Joy Lenz
Beschikbare seizoenen: seizoen 1 t/m 9

14. Rick & Morty

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (15)

Rick & Morty is een komische animatieserie over een briljante maar gestoorde wetenschapper Rick en zijn naieve kleinzoon Morty. De twee beleven samen de gekste avonturen in andere universums. De vreemde onderwerpen en situaties blijven de kijkers verrassen. In de serie worden ook taboes doorbroken met een knipoog. De serie is grof en gewelddadig, maar laat je ook lachen en nadenken.

Rick & Morty is perfect voor liefhebbers van animatie en komedie. Er staan maar liefst 5 seizoenen op HBO Max, dus dat wordt bingen!

SpecificatiesToelichting
Genre:Animatie/Komedie/Sciencefiction
Cast:Ingesproken door: Justin Roiland, Chris Parnell
Sarah Chalke, Spencer Grammer
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 5

15. Scenes from a Marriage

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (16)

Scenes from a Marriage is een verfilming van de gelijknamige Zweedse serie uit 1973. De nieuwe bewerking is in een eigentijds jasje gestoken en behandelt onderwerpen als liefde, monogamie, haat, echtscheiding en huwelijk. De dialogen zijn een belangrijk onderdeel van de serie.

Ben je op zoek naar een luchtige serie en ben je geïntereseerd in relaties, dan is Scenes from a Marriage perfect voor jou.

SpecificatiesToelichting
Genre:Arthouse, drama
Cast:Oscar Isaac, Jessica Chastain, Sophia Kopera
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

16. Sex and the City

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (17)

De iconische hitserie Sex and the city (SATC) uit 1998 mag niet ontbreken in dit lijstje. SATC gaat over het leven van de vier vriendinnen Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha in New York. De serie heeft meerdere verhaallijnen over romantiek, seksualiteit en vriendschappen.

Sex and the City is de ultieme vrouwenserie die velen jaren geleden met plezier hebben gekeken. Ben je in een nostalgische bui? Dan kun je alle zes seizoenen terugkijken op HBO Max. De reboot van de serie “And Just Like That” is ook te zien op HBO Max. Ook de SATC films, Sex and the City en Sex and the City 2 kijk je op HBO Max.

(Video) 30 Coins: Official Trailer | HBO

SpecificatiesToelichting
Genre:Comedy, romantiek
Cast:Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Kim Cattrall
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 6 & Reboot “And Just Like That

17. Six Feet Under

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (18)

Six Feet Under is een Amerikaanse televisieserie die is geproduceerd door HBO. De serie volgt een familie van begrafenisondernemers in Los Angeles. Het hoofd van de familie Nathaniel Fisher verongelukt in de eerste aflevering. De vijf aansluitende seizoenen volgen de perikelen van de overgebleven familieleden.

Deze serie wordt vooral geprezen om het onconventionele thema dood, dat centraal staat in de serie. Elke aflevering van Six Feet Under begint met een overlijden. Ook thema’s als homoseksualiteit, religie en overspel komen aan bod in de HBO-original. De veelgeprezen dramaserie won meerdere prijzen, waaronder negen Emmy Awards en drie Golden Globe Awards.

Houd jij van tragikomedie? Dan kun je genieten van vijf seizoenen Six Feet Under.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie, drama
Cast:Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodríguez
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 5

18. Smallville

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (19)

Smallville is een dramaserie over het jonge leven van Clark Kent (de latere Superman). De eerste seizoenen is de middelbare schooltijd van Clark te zien, voordat hij Superman wordt. Naarmate de serie vordert krijgt de tiener Clark zijn superkrachten en komt hij voor diverse uitdagingen te staan. Later in de serie komt ook de verslaggeefster Lois Lane in het leven van Superman.

Maar bij Smallville houdt het niet op want op HBO Max kijk je ook de serie Superman & Louis en alle oude Superman films met Christopher Reeve. Ook Superman Returns uit 2006 is op het platform te vinden net als alle nieuwe films met Henry Cavill in de hoofdrol, want ook Man of Steel, Batman vs Superman: Dawn of Justice en Justice League staan op HBO Max.

Supermanfans kunnen bij HBO Max dus naar hartenlust doorstreamen.

SpecificatiesToelichting
Genre:Actie, avontuur
Cast:Tom Welling, Allison Mack, Sam Jones III, Michael Rosenbaum, Kristin Kreuk, John Glover
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 10

19. Succession

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (20)

Succession is erg populair op HBO Max en won in 2022 zelfs de Emmy voor beste dramaserie. Deze serie neemt je mee in het familieleven van de dysfunctionele familie Roy die het grootste mediabedrijf ter wereld bezit. In het eerste seizoen strijden de kinderen om de macht binnen het bedrijf. Deze bingewaardige dramaserie bevat een mix van drama en humor. Kun jij deze combinatie wel waarderen? Dan is Succession een aanrader. Er staan drie seizoenen voor jou te wachten op HBO Max voor uren kijkplezier.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/komedie
Cast:Hiam Abbass, Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin, Peter Friedman, Natalie Gold
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 3

20. Supernatural

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (21)

Supernatural draait om de broers Sam en Dean Winchester. Samen bestrijden zij het bovennatuurlijke kwaad. Zij hebben deze taak overgenomen van hun vader. Hij begon hier mee om de dood van zijn vrouw te wreken. De broers lossen iedere aflevering een mysterie op door af te rekenen met hun tegenstanders. Supernatural is perfect voor mensen die van series met bovennatuurlijke wezens houden. Bovendien heeft de serie ook een komische noot en neemt het zelfs regelmatig zichzelf op de hak. Er staan maar liefst 15 seizoenen op HBO Max, dus je kunt wel even vooruit!

SpecificatiesToelichting
Genre:drama/mysterie
Cast:Jensen Ackles, Jared Padalecki, Misha Collins, Alexander Calvert, Mark A. Sheppard
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 15

21. The Big Bang Theory

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (22)

The Big Bang Theory is een populaire komische televisieserie over vier vrienden. Het zijn alle vier echte nerds, ze hebben een hoog IQ en houden van wiskunde en fysica. Deze bollebozen kunnen op sociaal vlak nog het een en ander leren. Knappe buurvrouw Penny leert de jongens meer over het leven.

Deze razend populaire komedie-serie heeft inmiddels al 12 seizoenen en deze kun je allemaal streamen op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Sitcom
Cast:Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Mayim Bialik, Melissa Rauch
Beschikbare seizoenen: seizoen 1 t/m 12

22. The Flight Attendant

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (23)

The Flight Attendant is een HBO Max Original die goed scoort. Nederlandse acteur Michiel Huisman heeft een glansrol in de thrillerserie. Michiel speelt de rol van Alex, die tijdens een vlucht in aanraking komt met de stewardess Cassie. De rol van Cassie wordt vertolkt door actrice Kaley Cuoco, bekend van The Big Bang Theory. Nadat Cassie de nacht met Alex heeft doorgebracht treft ze hem dood aan. Ze kan zich niets meer herinneren….

Ben je op zoek naar een spannende dramaserie met een vleugje zwarte humor? Dan is the Flight Attendant echt iets voor jou. Je kijkt seizoen 1 op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Zwarte comedy/thriller
Cast:Kaley Cuoco, Zosia Mamet, Michalle Gomez, Michiel Huisman, Rosie Perez, Nolan Gerard Funk
Beschikbare seizoenen: seizoen 1

23. The Gilded Age

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (24)

The Gilded Age is een Amerikaanse historische dramaserie die zich afspeelt in het New York van 1882. In de Amerikaanse opvolger van Downtown Abbey zien we romantische intriges en rijke families die een cultuuroolog uitvechten. Het oude en het nieuwe geld schrijden in deze serie om het meeste aanzien. The Gilded Age gaat over rijkdom, armoede, macht, vriendschap en liefde.

Liefhebbers van kostuumdrama’s zullen deze serie met prachtige kostuums zeker kunnen waarderen. Seizoen 1 is te bekijken op HBO Max. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen van start gaat.

SpecificatiesToelichting
Genre:Historisch drama
Cast:Carrie Coon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

24. The Sopranos

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (25)

De serie Sopranos draait om het leven van Maffiabaas Tony Soprano. Hij staat aan het hoofd van de DiMeo familie. Deze criminele organisatie heeft een thuisbasis in Newark, New Jersey. Naast het maffialeven met illegale gokpraktijken en afpersing laat de serie ook het persoonlijke leven van Tony zien. De HBO-klassieker gaat namelijk niet alleen over maffia maar ook over familie, over het huwelijke tussen Tony en zijn vrouw en de therapiesessies die Tony volgt. The Sopranos biedt een goede mix van drama en humor.

Voor de echter liefhebber staat ook de recente prequelfilm The Many Saints of Newark op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama, crime
Cast:James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steven Van Zandt
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 6

25. The Wire

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (26)

The Wire gaat over politieagent Jimmy McNulty. De politiemisdaadserie speelt zich af in de stad Baltimore, Maryland. Jimmy komt in aanraking met verschillende criminele zaken. De serie gaat over de drugsscene in de binnenstad en behandelt thema’s als macht, ras en sociale klasse. De manier waarop deze thema’s en het leven in Amerika worden weergegeven zorgen ervoor dat veel experts dit de beste tv-serie aller tijden noemen.

Voor liefhebbers van Amerikaanse politieserie is the Wire absoluut een aanrader. Je kijkt seizoen 1 t/m 5 op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Dominic West, Sonja Sohn, Lance Reddick, Wendell Pierce, Deirdre Lovejoy, Clarke Peters, Reg E. Cathey, Domenick Lombardozzi,
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 5

26. True Blood

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (27)

True Blood is gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. In de serie wordt de wereld in een nabije toekomst getoond waarin vampiers deel uitmaken van de samenleving. Sinds de uitkomst van synthetisch bloed hebben vampiers geen bloed meer nodig om te overleven, maar niet alle wezens zijn het hier mee eens.

Deze vampierserie die zich afspeelt in het zuiden van America was niet voor niks een grote hit. De serie werd in 2009 en 2010 genomineerd voor de Golden Globe voor beste drameserie.

True Blood is een mustsee voor fans van vampierenseries en heeft maar liefst zeven seizoenen!

(Video) Opening Credits | Game of Thrones | Season 8 (HBO)

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Anna Paquin, Bill Compton, Sam Merlotte, Jason Stackhouse, Tara Thornton, Eric Northman
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 7

27. True Detective

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (28)

True Detective is een Amerikaanse anthologieserie. Het alom geprezen HBO drama draait steeds om een opvallende moordzaak en politieonderzoek. In de tv-serie reeks schitteren in elk seizoen andere acteurs. In elk seizoen wordt een andere zaak belicht. De populaire serie werd bekroond met maar liefst vijf Emmy Awards.

Liefhebbers van detective-series zullen True Detective zeker kunnen waarderen. Op HBO Max staan drie seizoenen. Ieder seizoen neemt je mee in een nieuw mysterieus politieonderzoek.

SpecificatiesToelichting
Genre:Detective
Cast:Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts (seizoen 1)
Beschikbare seizoenen: seizoen 1 t/m 3

28. Vampire Diaries

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (29)

De serie Vampire Diaries volgt het leven van Elena Gilbert en speelt zich voornamelijk af in Mystic Falls, Virigina. In dit kleine stadje wonen bovennatuurlijke wezens tussen de bewoners. Twee vampierbroers zijn allebei verliefd op Elena en strijden om haar.

Bevalt deze serie, dan kun je rustig verder streamen met the Originals. Deze serie volgt het verhaal van de originele vampierfamilie die ook al in Vampire Diaries tegenkomt. Daarnaast kijk je op HBO Max ook Legacies een serie die verder gaat waar Vampire Diaries ophoudt, over jongeren met bovennatuurlijke krachten.

Op zoek naar een spannende serie over Vampieren? Dan is the Vampire Diaries iets voor jou. Heb je de serie jaren geleden al gekeken en wil je de afleveringen terugkijken? Je vindt seizoen 1 t/m 8 op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama, horror
Cast:Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Steven R. McQueen, Sara Canning, Katerina Graham
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 8

29. Veep

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (30)

Veep is een Amerikaanse komedieserie die draait om het leven van Amerikaanse vicepresident Selina Meyer. De serie gaat over haar persoonlijke leven en haar carrière als vicepresident. Selina leeft op gespannen voet met de president. Ze wordt buiten belangrijke vergaderingen gehouden en krijgt de schuld van alles wat mis gaat.

Veep is een parodie op de Amerikaanse politiek. De serie heeft maar liefst zeventien Emmy’s gewonnen en is daarom ook zeker een aanrader.

Liefhebbers van satire kunnen genieten van maar liefst zeven seizoenen van Veep.

SpecificatiesToelichting
Genre:Satire/komedie
Cast:Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale, Matt Walsh, Reid Scott
Beschikbare seizoenen: Seizoenen 1 t/m 7

30. Westworld

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (31)

De Amerikaanse televisieserie Westworld is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973. De serie gaat over het futuristische themapark Westworld. In dit fictieve western themapark wonen hosts. De hosts zijn robots, maar weten dit zelf niet. Bezoekers kunnen in het park hun wildste fantasieën beleven. Dit resulteert bijvoorbeeld in het plegen van moorden of het jagen op bandieten.

De complexe HBO serie biedt een perfecte mix van sciencefiction en western. Is dit een genre waar jij van houdt? Dan is Westworld echt iets voor jou. Op HBO Max vind je drie seizoenen die jou meenemen op ontdekkingsreis door het kunstmatige bewustzijn en de evolutie van de zonde.

SpecificatiesToelichting
Genre:Sciencefiction, drama
Cast:Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, James Marsden, Ingrid Bolsø Berdal, Luke Hemsworth
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 3

HBO Max kijken in het buitenland (met VPN)

Als je op vakantie bent in het buitenland dan kan het gebeuren dat HBO Max niet meer goed werkt. Mogelijk krijg je ook een andere mediabibliotheek. Dit komt omdat je geen Nederlands IP-adres meer hebt. Door gebruik te maken van een VPN kun je een Nederlands IP-adres krijgen en overal ter wereld genieten van je favoriete series en films. Dit werkt erg eenvoudig:

 1. Sluit een online abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider.
 2. Download de VPN-software. Wij raden NordVPN aan vanwege de gebruiksvriendelijkheid en hoge streamingsnelheden.
 3. NordVPN

  Onze keus

  Aanbieding Tijdelijk €2,99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement

  Van

  € 2.99

  9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

  Bezoek NordVPN

 4. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server om een Nederland IP-adres te krijgen.
 5. Log in op HBO MAX en geniet van je favoriete series

Tot slot

Met bovenstaand lijstje ben je wel even zoet. Staat er in het lijstje met beste series niets voor jou? Neem dan eens een kijkje in ons overzicht van de 30 beste series op Netflix. Wil je genieten van een groter Netflix-aanbod? Hier lees je hoe je naar het uitgebreide aanbod van de Amerikaanse Netflix kunt kijken.

(Video) The Last of Us | Official Trailer | HBO Max

Veelgestelde vragen: de beste series op HBO Max

Ben je op zoek naar een goede HBO-serie? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder!

Wat is de beste serie op HBO Max?

De misdaadserie The Wire is door experts uitgeroepen als de beste serie van de 21e eeuw. De rauwe en realistische HBO-serie gaat over een politieagent in de Amerikaanse stad Baltimore. De intrigerende verhaallijn en het uitstekende acteerwerk maken deze serie erg populair.

Voor meer tip kun je onze lijst van de 30 beste series op HBO Max raadplegen.

Wat is de beste HBO original?

True Detective met Matthew McConaughey en Woody Harrelson is volgens velen de beste HBO-original. De eigen detective serie van HBO, die gaat over twee detectives die een rituele moord onderzoeken, wordt alom geprezen.

Meer kijktips op HBO Max vind je hier.

Wat is de beste serie om te bingewachten op HBO Max?

Het familiedrama Succession van HBO vol inktzwarte humor, intriges en heerlijke dialogen is zeer verslavend en bingebaar.

Maar op HBO Max staat nog veel meer series die je wilt blijven kijken!

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (33)

Ronella van der Burgt

Techredacteur

Ronella houdt zich bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen

Meer artikelen uit de sectie Streaming

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (34)

Waar kijk ik de films en series die in 2023 een Golden Globe wonnen?

31 januari 2023

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (35)

De 30 beste films op Amazon Prime Video

24 januari 2023

(Video) HBO's The Prince is Painfully Unfunny

De 30 beste series op HBO Max | VPNGids (36)

Waar kijk ik alle Oscar-winnende films?

31 januari 2023

FAQs

What is the number one HBO series? ›

From the epic fantasy series Game of Thrones to the revolutionary teen drama Euphoria, here are the most-watched HBO series to date.
 1. 1 Game of Thrones (2011-2019)
 2. 2 Euphoria (2019-present) ...
 3. 3 The Sopranos (1999-2007) ...
 4. 4 The Wire (2002-2008) ...
 5. 5 Succession (2018-present) ...
 6. 6 Chernobyl (2019) ...
 7. 7 Big Little Lies (2017-2019) ...
Jan 10, 2023

Is there anything good on HBO Max? ›

Watch dramas like Succession, fantasy epics like House of the Dragon and Game of Thrones, comedies like Veep and Hacks, gripping documentaries and stand-up specials.

What is the British crime drama on HBO Max? ›

Strike (HBO): A weathered war veteran turned London private eye turns his keen instinct on a trio of complex cases that have baffled the police.

What is the most viewed HBO show? ›

Game of Thrones” is a crown jewel for HBO, with its 82-minute series finale in 2019 getting 19.3 million viewers across linear viewing.

What are the new original series on HBO Max? ›

This brand spot showcases new HBO Originals including drama series The Last of Us, debuting January 15, limited series White House Plumbers, debuting in March, and The Idol, True Detective: Night Country and Rain Dogs.

What series are on HBO Max? ›

HBO Max

Does HBO Max have after dark shows? ›

According to TheWrap, HBO has quietly removed its erotic "after dark" movies and series.

Is HBO Max better than Netflix now? ›

Streaming quality: Netflix offers more 4K options than HBO Max, but you can only stream in 4K if you pay for an ads-free plan. Device availability: You can play Netflix on nearly any device. HBO Max is a little more limited, but you shouldn't have any trouble getting it on your main devices.

Why is HBO Max better than Netflix? ›

At least for ad-free viewing, HBO Max is a better value. You don't have to pay for extra streams just to watch 4K HDR video, and you get more simultaneous streams than Netflix's middle price tier anyway.

What's the top 10 movies out right now? ›

30 Most Popular Movies Right Now: What to Watch In Theaters and Streaming
 • #1. Knock at the Cabin (2023) 68% #1. ...
 • #2. You People (2023) 43% #2. ...
 • #3. 80 for Brady (2023) 63% ...
 • #4. Black Panther: Wakanda Forever (2022) 84% ...
 • #5. M3GAN (2022) 94% ...
 • #6. Babylon (2022) 56% ...
 • #7. Infinity Pool (2023) 86% ...
 • #8. The Banshees of Inisherin (2022) 97%

What is the best crime drama on HBO Max? ›

 • Watch the trailer for True Detective. 77% 75% True Detective.
 • 96% The Sopranos.
 • 94% 96% The Wire.
 • Watch the trailer for We Own This City. 93% 77% We Own This City.
 • Boardwalk Empire.
 • Watch the trailer for The Outsider. 91% 82% ...
 • 82% 94% C.B. Strike Latest Episode: Dec 19.
 • Watch the trailer for Tokyo Vice. 89% Tokyo Vice.

What is the most popular British crime drama? ›

The Best British Crime Drama Series
 • Line of Duty. Photo : Courtesy of BritBox. ...
 • Unforgotten. Photo : ©PBS/Courtesy Everett Collectio. ...
 • The Fall. Photo : ©Netflix/Courtesy Everett Colle. ...
 • Happy Valley. Photo : Courtesy Netflix. ...
 • Broadchurch. Photo : Courtesy of ITV. ...
 • C.B. Strike. ...
 • Bodyguard. Photo : BBC. ...
 • Shetland.

Are there any new British crime dramas? ›

If police drama remains the bedrock of British TV commissions, with 2022 having welcomed crime series Karen Pirie, Marlow, Magpie Murders, The Responder, Sherwood and many more, broadcasters also gave us a glittering seam of new fantasy and horror.

What's new and popular on HBO Max? ›

Recently Added Series
 • The Last of Us (HBO)
 • House of the Dragon (HBO)
 • C.B. Strike (HBO)
 • Velma.
 • The Climb.
 • Doom Patrol (HBO)
 • Random Acts of Flyness (HBO)
 • South Side.

What's good on HBO Plus right now? ›

 • The White Lotus (2021) new. 82 % 7.7/10. tv-ma 2 Seasons. ...
 • Hard Knocks In Season (2021) new. Trailer. 8.4/10. ...
 • Avenue 5 (2020) new. Trailer. 64 % ...
 • House of the Dragon (2022) new. Trailer. 68 % ...
 • True Blood (2008) Trailer. 69 % ...
 • Los Espookys (2019) Trailer. 83 % ...
 • Industry (2020) Trailer. 72 % ...
 • The Rehearsal (2022) Trailer. 89 %
Nov 14, 2022

What is the longest series on HBO Max? ›

The 10 Longest HBO Shows, Ranked By Seasons
 1. 1 Inside The NFL, 31 Seasons.
 2. 2 Real Sports with Bryant Gumbel, 28 Seasons. ...
 3. 3 Real Time With Bill Maher, 20 Seasons. ...
 4. 4 Hard Knocks, 17 Seasons. ...
 5. 5 Curb Your Enthusiasm, 11 Seasons. ...
 6. 6 Last Week Tonight With John Oliver, 9 Seasons. ...
 7. 7 Entourage, 8 Seasons. ...
 8. 8 Game of Thrones, 8 Seasons. ...
May 8, 2022

What is the most watched series 2022? ›

Netflix's smash hit Stranger Things was the most-streamed program of 2022, with viewers tuning in for 52 billion minutes last year as audiences increasingly opted for streaming platforms' original content, according to ratings firm Nielsen.

What is the most viewed on HBO Max? ›

Nearly 10 million people tuned in to the Game of Thrones spinoff House of the Dragon Sunday, making it the most watched series premiere in HBO and HBO Max history, the company announced.

What is the #1 watched show on Netflix? ›

Stranger Things 4

What is the new period drama on HBO Max? ›

The Gilded Age, Julian Fellowes new period drama for HBO Max, lensed with Cooke Spherical and Anamorphic/i prime lenses.

Does HBO Max have new releases? ›

HBO Max continues to release a plethora of exclusive, high quality content you're sure to love, with plenty of new premieres of HBO and HBO Max Original titles like Dionne Warwick: Don't Make Me Over, Marc Maron: From Bleak to Dark, and Poor Devil: Season 1 Premiere along with countless other classic titles you know ...

How many original series does HBO Max have? ›

HBO Max has 2,000+ movies and more than 580 TV shows available to watch on the streaming service, including original programming and content from third-party distributors.

What's new on HBO Max November 2022? ›

The Harry Potter films will also be making their way back to HBO Max in November, right in time for the holidays. November will also bring in Olivia Wilde's hit thriller Don't Worry Darling starring Florence Pugh and Harry Styles as well as the murder mystery See How They Run starring Sam Rockwell and Saoirse Ronan.

Does HBO Max have hidden movies? ›

We've scoured the service for some hidden gems – movies that were ahead of their time, have gone too-long under-appreciated, and those old-school favorites we were surprised to find buried under the rubble of HBO Max's exhaustive collection. Check them out below, grouped by genre.

Does HBO still have late night shows? ›

HBO has not produced new episodes of its adult series in recent years, although previous seasons were still getting late-night runs on its channels and were offered on demand to streaming video customers who subscribed to HBO Go. The programming was listed under the tab labeled “Late Night.”

Should I cancel Netflix for HBO Max? ›

The massive Max service comes closer than any other to matching the breadth and depth you get from a Netflix subscription, and its library is growing. Chances are you'll find plenty to watch on both services, however, and HBO Max is definitely worth the audition.

Is HBO Max better than Disney plus? ›

We believe the answer is yes. At $14.99 a month for its top plan, HBO Max is not the cheapest streaming video service out there. When stacked next to Disney Plus, though, we think it will likely provide you with a better and more consistent entertainment experience.

What got removed from HBO Max? ›

Among the shows removed from the service are the Martin Scorsese-produced historical series Vinyl, the Domhnall Gleeson comedy show Run, this year's reboot of The Time Traveler's Wife, and most notably Westworld, a show once thought to be HBO's heir apparent to Game of Thrones.

Is HBO Max worth it in 2022? ›

If you're a big fan of HBO, animation, DC Comics or Friends or are running out of good stuff to watch, HBO Max is worth your money. You can decide for yourself whether you want to pay for Max along and other streaming services like Netflix, Disney Plus or Hulu.

What is the cheapest way to watch HBO Max? ›

Now, the most inexpensive way to get HBO Max is to order directly from the streaming app.
 • HBO Max: Pay $10 per month for ads or upgrade for $6 more for no interruptions.
 • Hulu: Order Hulu's cheapest plan and HBO Max for a total of $22/mo.
 • DIRECTV and DIRECTV STREAM: You get HBO Max for free for three months.

Can I bundle HBO Max with Hulu? ›

Hulu. Choose your Hulu base plan starting at $7.99/month, then add HBO Max to your Hulu account to watch addictive series, hit movies, comedy specials, documentaries, and more.

What is the number 1 TV series in America? ›

America's most-watched series of the 2020-2021 season are …
...
TOP 100 SHOWS OF 2021-22, TOTAL VIEWERS.
RankTitle (Network)VIEWERS (000)
1.NFL Sunday Night Football (NBC)18,139
2.NFL Thursday Night Football (Fox/NFL Network)15,397
3.Yellowstone (Paramount Network)11,312
4.NFL Monday Night Football (ESPN)11,233
11 more rows
May 31, 2022

What is the most highly rated TV series? ›

TV Series, Rating Count at least 100,000 (Sorted by IMDb Rating Descending)
 1. Breaking Bad (2008–2013) ...
 2. The Wire (2002–2008) ...
 3. Avatar: The Last Airbender (2005–2008) ...
 4. Scam 1992: The Harshad Mehta Story (2020) ...
 5. The Last of Us (2023– ) ...
 6. Game of Thrones (2011–2019) ...
 7. The Sopranos (1999–2007) ...
 8. Aspirants (2021– )

What is the number 1 Netflix series? ›

Global Top 10
#TV (English)Hours viewed
1Ginny & Georgia: Season 255,610,000
2Wednesday: Season 135,860,000
3Ginny & Georgia: Season 131,140,000
4That '90s Show: Season 126,250,000
6 more rows

What is the number 1 watched Netflix series? ›

Stranger Things (season 4), a retro sci-fi series -- 1.35 billion hours. Dahmer, a true-crime serial killer series -- 856.2 million hours. Money Heist (part 5), a Spanish-language thriller -- 792.2 million hours.

What is the most viewed series 2022? ›

According to Nielsen, a world leader in audience research, data, and analytics, the Netflix blockbuster Stranger Things became the most popular television show in the United States in 2022.

What is the most viewed TV series 2022? ›

The Upside Down took the No. 1 position on Nielsen's 2022 streaming chart: Netflix's blockbuster “Stranger Things,” led by the release of the fourth season, was the most-streamed TV show — and overall program — in the U.S. last year.

Videos

1. 30 Coins | Official Announcement | HBO Max
(HBO Max)
2. "Ik ga zo lekker spelen op mijn fluit" 🎶 | LOL: Last One Laughing | Prime Video NL
(Prime Video Nederland)
3. Bedtime for sniffies 1940 opening and closing hbo max road to 1k
(Brandonlooneytunesfan2000)
4. Nick Offerman & Murray Bartlett Get To Know Me | The Last of Us | HBO Max
(HBO Max)
5. Friends: The Reunion | Rewatching the Series | HBO Max
(HBO Max)
6. Batman: The Animated Series | Remastered Opening Titles | Warner Bros. Entertainment
(Warner Bros. Entertainment)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 03/24/2023

Views: 6451

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.